Om Mig...

 ....Helen Lager

Djur är mitt allra största intresse och det har det varit hela livet! Maine Coon är ett nytt brinnande intresse, jag är egentligen en hundtjej och har haft två taxar som jag tränat och tävlat mycket med. Är uppvuxen med föräldrarnas kennel och hela tonåren red jag och tävlade både på ponny och stor häst.

Foto: Christer Lindström

Jag bor i Södermanland och älskar att vara nära djur och natur. Mina katter har en inhängnad trädgård på ca 2000 kvm som de spenderar fritt att ströva, klättra och springa på när jag är hemma och kan ha dem under uppsyn.

När båda mina taxar blev sjuka och hastigt lämande mig, sa en vän att jag skulle köpa Maine Coon för de var så hundlika i sitt sätt att vara. Min erfarenhet av katt var min gamla Perserblandning som blev 18 år. Han var fantastsik, både snäll och lugn. Raskatter är enklare att ha som innekatter så jag började läsa mer om rasen Maine Coon och fann dem härliga stora lurvia lokatterna med enorma tofsar och labbar. De är verkligen fina och trevliga.

I min brådska att skaffa katt så blev jag kär i Harry.  Harry är en korsning mellan Maine Coon och Birma. Harry har väldigt mycket fina drag och fantastisk päls som jag kan tänka mig kommer ifrån Maine Coon. Det lilla tuffa tempramentet undrar jag om det inte kommer ifrån Birman.

Esperanza som hemma kallas April är renrasig Maine Coon, inköpt från S*Acrobat´s. Fantastisk liten pippinett dam. Hon är lite försiktig men vill gärna vara med och är väldigt nyfiken.  Hennes päls och utseende är enligt min partiska mening helt underbar!

Thyme är min första egen uppfödda kattunge som är son till April och från en kull med sex stycken kattungar, en helt fantastisk kull med superfina, vackra och underbart trevliga och sociala kattungar. Thyme var "min" redan från start, den lilla underbara kattungen som bara saknade mig hela tiden. Thyme har utvecklats till en fantastisk unghane med ett mjukt, trevligt och stabilt temperament. Han är välpälsad och växer så det knakar.

Andy McNally som kallas hemma kort och gott för Nally. Nally kommer från kull nummer 2, med samma föräldrar som första kullen. Pappa Brian och mamma April. Nally är en av två kattungar från en fantastisk kull, hon är oerhört stabil både mentalt och fysiskt. Nally och hennes syster hade redan från födeseln bra vikter och har vuxit ordentligt hela tiden, båda två är välpälsade och underbart trevliga.

Framsidan av huset

Baksidan av huset

S*Maine Happy´s är en uppfödning i väldigt liten skala. Prio och fokus ligger på hälsa och kvalitet. Genom SVERAK Diplomering och examen i PawAcademy G1 och följa Maine Coons hälsoprogram hoppas jag att bidra med både kunskap och hälsosammare kattavel för framtida avkommor.

Foto: Christer Lindström

Läs om mina fd taxar m.m. på www.taxlager.se

Foto: Christer Lindström

Agnes Towler är dotter till Andy McNally och är från hennes första kull. Agnes är en av fem kattungar, hon har 1 syster och 3 bröder. En bror Henri bor hos fodervärd i närheten. Agnes är en underbar tjej med mycket energi och bus i kroppen. Agnes är väldigt tillgiven och älskar att vara med överallt. Agnes och mamma Nally hänger mycket tillsammans, de busar och myser gärna ihop. Agnes gillar även att vara med de andra stora katterna Harry, Thyme och lite grann med April (men April är inte  den sällskapliga typen, April gillar bara Harry).

S*Guldklimpen´s Lady Yulia Roberts är dotter till S*Mainehappy´s Henri Leclair. Yulia har en mamma (S*Guldklimpen´s Lady Tussilago) och en pappa Henri som är HELT UNDERBARA i temperament, enormt trygga, jättesociala och båda väldigt kraftfulla i kroppen. Hela kullen av 7 st kattungar blev alla supertrevliga och jättegoa. Jag var bara tvungen att behålla en av dem! Yulia är mattes sötnos, hon kommer undan med det mesta... ;)